Tävla med oss!

Policy vid tävlingsspel för våra medlemmar

Alla tävlingar som anordnas av Torrekulla GK är öppna för alla medlemmar inom Hills Golf & Sports Club. Vid våra öppna tävlingar finns självklart möjligheten att som medlem bjuda in gäster från utomstående klubbar.

För att spela i något av våra lag i seriespel behöver man ett medlemskap i Torrekulla GK.

Vårt goa´ gäng ”hurtigruttare” är en grupp där alla är medlemmar i Torrekulla GK. Självklart är andra spelare välkomna att ”prova på” hos ”hurtigruttarna” för att se om man vill hänga på fler aktiviteter. Vi vill gärna att fler ansluter sig till oss ”hurtigruttare”, både för våra sociala aktiviteter och fikan efter rundan på tisdagar.

Deltagande i Torrekulla GK tävlingar deltar genom erläggande av startavgifter. Torrekulla kommer anordna många tävlingar under året , tex, KM, Hurtigrutten, Valley Medlemsgolf och Valley Ladies Golfen. Vid Torrekullas Seriespel utgår ingen startavgift.

Allt spel på Valley Course administreras av Hills Golf & Sport Club.

Startavgiften bestäms av Torrekulla GK och kommuniceras av respektive tävlingsledare inför varje tävling.

Close accordion Open accordion
Tävlingsbestämmelser 2023

Anmälan till tävling kan göras på Sweetspot eller via receptionen på Hills Golf & Sport Club.

Anmälning senast tre dagar före tävling, kl 18.00 med. Startlista finns senast två dagar före tävling kl 18.00 på Gamebook och Sweetspot. Det kan finnas vissa andra förhållande i anmälningar och starttider. Detta meddelas av respektive tävlingsledare.

Efteranmälan
Vi tillämpar inte efteranmälan.

Uteblivande
Enligt beslut i GGF´s Tävlingskommitté kan spelare / lag som ej kommit till start åläggas att erlägga
A. anmälningsavgift, dock lägst 100 kr, om det meddelats senast 2 h före första start och om godtagbart skäl lämnats.
B. dubbel anmälningsavgift, dock lägst 200 kr, om godtagbart skäl inte lämnats.

Sen ankomst
Tävlingsledningen har vid tävling rätt, om reserv finnes, att byta spelare eller lag som ej anmält sig till TL senast 15 min före utsatt starttid.

Handicap
Det är spelarens skyldighet att aktuellt handicap finns registrerat i GIT.
Prisutdelning sker direkt efter tävlingens slut, om inte annat anges. Priser ska hämtas personligen eller genom ombud – annars återgår priset till tävlingskommittén.

Regler
Regler för golfspel, giltigt från januari 2019 gäller
SGF:s Tävlingsbestämmelser, Lokala regler, Tillfälliga lokala regler samt Torrekulla GK’s Tävlingsbestämmelser.

Antal spelare
Tävlingsledningen äger rätt att maximera antal deltagare, samt att ställa in tävlingen/klassen vid för få anmälningar (mindre än 25 spelare eller 12 par).

Startavgifter kan tillkomma. Avgifternas storlek kan variera och bestäms av Torrekulla GK.

Tävlingsgreenfee tillkommer för alla som inte är spel rättsinnehavare. Mer info kontakta tävlingskommitten i Torrekulla GK eller respektive tävlingsledare för varje tävling.

Tvister/regelbrott
Eventuella tvister/regelbrott skall framföras till och avgörs av tävlingsledningen. Tävlingskommittén förbehåller sig rätten att ändra i Torrekulla GK’s Tävlingsbestämmelser.

Tee
Vi spelar från tee Back, Middle eller Front.

Golfvett 
är:
·      att iaktta SÄKERHET så att inte andra människor skadas av klubba eller boll,
·      att visa HÄNSYN till övriga spelare,
·      att medverka till god BANVÅRD,
·      att släppa igenom när man spelar långsammare än de som spelar framför eller bakom.

Tävlingskommittén önskar er en trevlig och framgångsrik tävlingssäsong!

Close accordion Open accordion
Tävlingsschema 2023

Så här ser årets tävlingsschema ut för dig som är medlem i Torrekulla GK (länk). 

Tävlingar där Torrekulla Golf klubb deltar, och som hanteras av vår tävlingskommitté:

  • GGFs seniorseriespel i klasserna  H22, H40, H50, H60, H70 och H60hcp deltar vi med ett lag i vardera klassen. En omgång per klass spelas på Valley Course, förutom H22 och H40. Den är öppen för alla som är medlemmar i Torrekulla GK.
  • Valley Medlemsgolf spelas varje torsdag från slutet av april till mitten av september, med efterföljande final och är öppen för alla i Hills GSC.
  • KM samt kategori-KM spelas i mitten av augusti, och är öppen för alla som har medlemskap i Hills GSC.
  • Göteborgsserien, där klubbens elitlag deltar.

Tävlingskommittén kan även kontaktas om någon önskar mer information om regler/hcp etc.

Close accordion Open accordion
Lokala och tillfälliga regler – Valley Course

Önskar du spela Valley Course bokar du din runda genom Hills Golf & Sports Club. Lokala och tillfälliga regler för Valley Course publiceras här för information.
Lokala regler.
Tillfälliga lokala regler.

 

Close accordion Open accordion
Slopetabell Valley Course
Close accordion Open accordion
Våra kommittéer

Mer om våra kommittéer, samt vilka som är kontaktpersoner, hittar du här. 

Close accordion Open accordion
Valley Ladies Golfen

Länk till anmälan (klicka på events):
Valley Ladies 2023 | Golf GameBook

Kullagolfen byter i år namn till Valley Ladies Golfen och startar under 2023 på tisdagar kl. 17:00. Alla damer/tjejer som vill ha kul på banan är välkomna att delta. Vi tävlar varannan vecka och övriga veckor spelar vi sällskapsrundor. Alla kan vara med, även du som inte vill tävla!

Vi kommer även arrangera några separata tävlingar med gemensam fika efteråt, mer information publiceras som en nyhet på hemsidan.

Preliminärt första tävlingsdatum är 25 april.

Close accordion Open accordion
Hurtigrutten

Länk till anmälan (klicka på events): Hurtigrutten 2023 | Golf GameBook

Välkommen att tävla i Hurtigrutten, tävlingen för dig som är 63+ och medlem i Torrekulla Golfklubb.

Vi samlas för tävlingsspel på Valley Course varje tisdag kl.10:00. Är du intresserad av att vara med och tävla? Vi ser gärna att nya deltagare ansluter till vårt glada gäng. Hos oss är det sociala minst lika viktigt som golfen, och vår gemensamma fika efter rundan är något vi ogärna missar. Kontakta Christer Daun vid intresse, email: tuppen.cd@gmail.com.

Vi planerar även att genomföra en gemensam resa i vår, samt en i höst. Mer information om detta kommer.

Varmt välkommen!
Christer Daun
Kaptenen

Close accordion Open accordion
Medlemsgolfen Valley

Anmäl dig här för spel (klicka på events);
Medlemsgolfen Valley 2023 | Golf GameBook

Årets upplaga av Medlemsgolf Valley spelas torsdagar under säsong på Valley Course, med en grundserie (Tour) där man samlar på sig poäng från varje tävling (Tournament) efter hur ofta man deltar och förstås hur man placerar sig. De vunna poängen för varje spelare samlas i en Order of Merit (Ranking) som uppdateras efter varje veckotävling.

Serien är främst avsedd som en social aktivitet och ska bl.a. underlätta för nya medlemmar att komma in i gemenskapen, men naturligtvis spelar vi också för att vinna. Vi tar ett kort speluppehåll för semester under säsongen. Den 1:a omgången startar på Torsdag den 4e Maj, och avslutas på Torsdag den 7:e september. Totalt spelas 14 omgångar.

SPELFORM
Spelformen är normalt slaggolf, tee Middle för Herrar och tee Front för Damer. För omväxling kan det bli ett lite annorlunda upplägg vissa veckor, kanske spel från annorlunda tee eller med maximalt fyra klubbor. En rond är 12 hål, men kommer att vara endast 9 hål fram till dess att hela banan öppnar med alla hål. Det är tillåtet att övningsspela på banan tidigare under samma dag.

KLASSER/HCP
Preliminärt kommer vi att tävla i 1 klass under säsong 2023. Medlemsgolfen är öppen för både damer och herrar som är seniorer, dvs fyllda 22 år. För de med Hcp mellan 36 och 54 gäller att man får 36 som spelhandicap. Till slutspelet kommer de 16 bästa från Rankingen (OrderofMerit)

STARTTID
​Officiell 1:a starttid är 16:00 varje torsdag, med blockade tider i Sweetspot fram till ca 18:00. Vill man börja kl 15.30 eller annan tid går det bra, boka då starttid via Sweetspot. Detta gäller för den lottade startlistan. Man anmäler sig då via Gamebook eventsidan (länk finns på Torrekulla GK/Medlemsgolfen) till tävlingen eller via receptionen, senast Måndag kl 19.00 samma vecka. Startlistan presenteras under Tisdagen, och spelare får då sin starttid registrerad i Sweetspot.
Det finns också möjlighet att starta tidigare på dagen för den som inte har möjlighet att delta på eftermiddag/kväll, under förutsättning att ronden spelas med någon annan som också deltar i Medlemsgolfen Valley golfen, man anmäler sig då på Gamebook eventsidan (länk finns på TorrekullaGk/Medlemsgolfen hemsida) och bokar upp sin egen starttid i Sweetspot.

STARTAVGIFT/PRISER
Startavgiften är facila 50kr! Den kan betalas i receptionen vid incheck eller via Swish eller på eventsidan vid anmälan.
GLÖM INTE ANGE I ER SWISH BETALNING: MG/Dag/månad (Medlemsgolfen Valley). 
Halva startavgiften går tillbaka till veckans bästa resultat. Dessutom priser till vinnare av hela årets serie, samt till vinnarna i Slutliga Finalen. Greenfeespelare erlägger dessutom tävlingsgreenfee, som betalas i receptionen. Max Hcp 36,  spelare med klubb-Hcp (37-54) är välkomna att delta men spelandes på spelhandicap 36.

POÄNGBERÄKNING
Maxpoängen per vecka är 15. Veckans vinnare får alltså 15 poäng, tvåan 14 osv. ner till 2. Alla som korrekt fullföljer 9/12 hål får minst 2 poäng. I händelse av färre deltagare justeras poängen neråt så att vinnaren får max samma poäng som antal deltagare. Aktuell poängställning i serien (Order of Merit/Ranking) publiceras fortlöpande på Gamebook.

SLUTSPEL avgörs på Lördag den 16 September
De femton spelare som har flest poäng efter sista spelomgången samt förra årets vinnare går vidare till slutspelet – eller de 16 bästa om vinnaren ingår bland dessa. Särskiljning vid samma antal poäng: i första hand högre snittpoäng (=färre spelade omgångar), i andra hand hcp (vid seriens avslutning), i tredje hand lottning. Om någon av finalisterna inte kan delta i slutspelet, eller inte anmäler sig i tid, går den platsen till närmast följande i poängställningen (det kan alltså vara lönt att anmäla sig till slutspelet även om man ligger utanför topp 16).

Slutspelet genomförs i två steg, på en och samma dag: På förmiddagen blir det vanligt matchspel, där halva startfältet slås ut. På eftermiddagen möts de åtta vinnarna i en utslagstävling, där alla går ut tillsammans. Den eller de som har sämst nettoresultat på ett hål får ett minuspoäng (även delad hålförlust ger ett minuspoäng, såvida inte samtliga spelare delar hålet). När man når två minuspoäng blir man utslagen. Vi fortsätter så tills en ensam vinnare återstår.

Close accordion Open accordion
Seriespel Herr

Vi deltar i GGFs seniorseriespel i klasserna  H22, H40, H50, H60, H70 och H60hcp med ett lag i vardera klassen. En omgång per klass spelas på Valley Course, förutom H22 och H40. Den är öppen för alla som är medlemmar i Torrekulla GK.

Resultat från seriespel hittar du här (länk till Göteborgs Golfförbund). 

Close accordion Open accordion
Summerburst – klubbtävling 11 juni

Resultat och nyhetsartikel från tävlingen hittar du här. 

Text i inbjudan:
Torrekulla GK bjuder in till säsongens första öppna tävling på Valley Course.

Öppen för medlemmar i Hills G&SC, där varje medlem kan bjuda in en gäst från utomstående golfklubb. Tävlingsgreenfee är då 350kr.

Det blir en Fyrboll/Bästboll över 9 hål (eventuellt 12 om möjligt).

Anmälningsavgift är 150kr/spelare.
Extra tävlingar blir Närmast hål på Hål 1 och Hål 9 (12).

Man kan anmäla sig individuellt och bli ihoplottad med partner.

Tävlingsledare är Christer Dovermar och Håkan Linder.

Golfbana: Valley Course

Close accordion Open accordion
Triumfglass Dolce – klubbtävling 15 juli

Resultat och nyhetsartikel från tävlingen hittar du här. 

Text i inbjudan:
Sommarens två traditionella glassdagar sponsrat av Triumf Glass. Första dagen spelar vi en Fyrboll/Bästboll och andra dagen en singeltävling slaggolf över 12 hål.

Tävling Dag 1 är Triumf Glass Dolce ; Fyrboll/Bästboll över 12 hål. Dessutom Närmast hål tävling på Hål 1 och hål 12.

Tävlingsledare är Ulf Södervall, P-A Ask och Majlis Johansson.

Golfbana: Valley Course

Close accordion Open accordion
Triumfglass Dumle – klubbtävling 16 juli

Resultat och nyhetsartikel från tävlingen hittar du här. 

Text i inbjudan:
Sommarens två traditionella glassdagar sponsrat av Triumf Glass.

Andra dagen spelar vi en singeltävling, Triumf Glass Dumle, slaggolf över 12 hål. Dessutom Närmast hål tävling på Hål 1 och hål 12.

Tävlingsledare är Ulf Södervall, P-A Ask och Majlis Johansson.

Golfbana: Valley Course

Close accordion Open accordion
Klubbmästerskap Torrekulla GK

Kort reportage och resultat från KM och Kategori-KM hittar du här. 

Anmälan gör du via Gamebook och denna länk. 

Välkommen att spela Torrekulla GKs klubbmästerskap på Valley Course, helgen 12-13 augusti. Då spelas KM för herr, dam samt Kategori-KM. KM herr och dam spelas med två 12-hålsrundor dag 1 och en runda dag 2. Kategori-KM spelas över 12 hål på lördagen. Du kan spela både stora KM och Kat-KM. 

Du som anmäler dig till Kategori-KM väljer samtidigt önskad åldersklass. Om mindre än tre deltagare är anmälda i en klass finns det möjlighet att delta i en annan, yngre, klass. Detta justeras när anmälningstiden har gått ut. Det krävs minst tre deltagare i en tävlingskategori för att en klubbmästare ska kunna utses. 

Mästerskapet är öppet för alla medlemmar i Hills Golf & Sports Club. Ingen startavgift tas ut. 

Tävlingsledare är Ulf Södervall (0760489123), Christer Daun och Göran Karlsson.

Välkomna!
Styrelsen
Torrekulla GK

Close accordion Open accordion
Coop – klubbtävling 20 augusti

Anmälan via Gamebook och denna länk. Klicka på ”events” för att hitta aktuell tävling.

Söndag den 20 augusti spelas vår nästa klubbtävling, sponsrad av Coop. Vi spelar 12 hål som en tremanna scramble. Man kan anmäla sig individuellt och sedan läggas in i lag av tävlingsledningen. Vi kör också närmast hål på hål 1 och 12.

Första start: 09:00
Startavgift: 300 kr/lag. Swisha betalning för laget till 1231700293. Eventuell tävlingsgreenfee är 350kr och betalas i receptionen.

Tävlingsledare: Govert Hellstrand och Göran Karlsson

Close accordion Open accordion
Klubbtävling & Jubileumsfest 30 september

Anmälan via Gamebook och denna länk. Klicka på ”events” för att hitta aktuell tävling.

Torrekulla GK bjuder in till en partävling över 12 hål.

Golfbana: Valley Course

Close accordion Open accordion
Halloween – klubbtävling 29 oktober

Anmälan via Gamebook och denna länk. Klicka på ”events” för att hitta aktuell tävling.

Torrekulla GK bjuder in till säsongens sista tävling. Vi tävlar Irish/Greensome över 12 hål, med närmast hål tävling på hål 1 och hål 12.

Golfbana: Valley Course

Close accordion Open accordion

Torrekulla Golfklubbs vision är att erbjuda Gemenskap, Samhörighet och Glädje. Vi är golfklubben för att bygga relationer och sociala kontakter och genomför därför många aktiviteter, ofta i form av tävlingar. Ansvaret för att genomföra dessa ligger hos våra engagerade kommittéer. Vårt övergripande mål i allt vi gör ar att verksamheten ska stimulera och hjälpa våra medlemmar att delta i aktiviteter där man utvecklas både som golfspelare och god föreningsmänniska.

Torrekulla GK ideella förening är tillsvidaremedlem (M1) hos Svenska GolfFörbundet och Riksidrottsförbundet. Det betyder att du som medlem hos oss får vara med och tävla om mästerskapstecken såsom SM, RM och DM.

2023

Till vår kalender

I vår kalender ser du samtliga inplanerade aktiviteter för dig som medlem i Torrekulla Golfklubb.